Gornergrat!

Matterhorn i hildringstimen (eller hva det heter)
Matterhorn i hildringstimen (eller hva det heter)

Jeg og Lasse var her sist for ganske nøyaktig 5 år siden, da vi kjørte rundt om kring i Europa på jakt etter den såkalte “Draumestien”. Vi fant den i Zermatt. Vi fant i grunn draumestier i bøttevis. Og selv om Whistler er fett, og Moab, og Fjørå og Romsdalen også, så er det noe med å løfte sykkelen ut av toget på over 3000 meters høyde. Ta på knebeskytterne med Monte Rosa-massivet og Breithorn som utsikt. Og stiene – stiene er rett og slett fantastiske. Steinete men med godt grep oppe, noen flytpartier på hardpakket jordsti og så herlig småknot i skogen. Sykling på Gornergrat er rett og slett sjukt fett. Og har du bein og armer av stål når du 2-3 turer på en dag.

NB: Stiene her er veldig trafikkerte. I høysesongene er det bøttevis med folk som tar toget opp for så å spasere ned. De fleste som tar med sykkel til tops bruker grusveiene der det lar seg gjøre, så syklister på teknisk sti er ikke _helt_ hverdagskost. Det betyr (som overalt ellers) at du må ta det med ro når du ser folk til fots, gi lyd fra deg, og være særs høflig og smilende. Jeg traff en dude som mente av sykling på turstiene var ulovlig, men jeg har aldri sett noe skilter eller noe som tyder på det. Du slipper unna de verste folkemendgene ved å ta en av de tidligste avgangene til topps, men pass på når du nærmer deg Zermatt igjen – folk går stiene oppover fra sentrum også.

Her er et bilde fra Gugl Ørth som viser de to rutene jeg testet:
syklingsveits

Amerikaner: “Mountainbiking HERE? That must be awesome!”
Meg: “It is!”

Jeg raska til og med sammen en liten eedit, just for you my friend:

HD-version her:
https://vimeo.com/71629262

 

 


Leave a Reply